Beogradski izbori

Nema saradnje sa SNS i onima koji ne prihvataju potpunu transparetnost

Koalicija Dosta je bilo i Dveri nakon beogradskih izbora neće ni na koji način sarađivati sa SNS i njihovim satelitima, a saradnja je moguća samo sa onima iz opozicije koji prihvate punu transparentnost trošenja novca, poručili su danas lideri Dosta je bilo i Dveri Saša Radulović i Boško Obradović.

Njih dvojica danas od 14 do 18 časova, u Knez Mihajlovoj ulici, sa građanima piju čaj i odgovaraju na pitanja.

”Jedino je naša koalicija potpisala da nema saradnje sa SNS na bilo kom nivou. To niko od opozicije nije uradio”, kazao je Boško Obradović.

”Predizborno pravilo oko kojeg smo se okupili u koaliciji je ne kradi. Ako oko toga možemo da se dogovorimo sa drugima, postoji prostor za postizbornu saradnju”, rekao je Radulović.

Odgovarajući na pitanje građana o KiM, Saša Radulović je rekao da Dosta je bilo i Dveri neće podržati nijednu promena Ustava ako je cilj izbacivanje KiM iz Ustava Srbije.

”Nikad niko ništa životu nije postigao ako se odrekao svog prava. Mi smo jedine dve opcije koje o o ovome govore. Videćete kako će SRS i DSS o ovome ćutati, kako će SPS ovo progutati”, rekao je on.

Na pitanje šta bi uradili sa Bus Plusom kad uđu u gradsku vlast, Boško Obradović je rekao da će vratiti naplatu karata u Gradsko saobraćajno preduzeće i prepoloviti cenu karte.

”Umesto DS ovih tajkuna i Đilasa, sad Vučićevi kumovi naplaćuju karte preko Bus Plusa. To je kontinuitet pljačke.To mora da se promeni”, rekao je Obradović.

Građani su postavljali pitanja u vezi s inicijativom DJB i Dveri za izglasavanje nepoverenja Vladi Srbije i razrešenje predsednika Srbije.

”To je idealna prilika da vidimo ko radi za vlast i ko je istinska opozicija jer, ako sebe smatrate opozicijom, onda nemate razloga da ovu inicijativu ne podržite”, ocenila su dvojica lidera.

Govoreći o gušenju glasova opozicije u Skupštini, Obradović je rekao da vlast namerno kontroliše sve medije kako građani ne bi imali prilike da čuju opoziciju jer bi tada veoma brzo pali sa vlasti.

”Iz medija su proterane političke emisije, nema debata, svi su mediji pod kontrolom vlasti, a prava opozicija ne može da se čuje”, rekao je Obradović.

Radulović je kazao da zbog medijskog mraka koji sprovodi SNS, građani ni ne znaju da je “Srpska lista” na KiM u stvari  SNS lista koja podržava Vladu Ramuša Haradinaja.

Radulović je podsetio da Vučić u proteklih šest godina nije imao hrabrostri da ikome izađe na duel, osim Karleuši.

Komentarišući SNS listu za Beograd, Obradović je ocenio da je ta lista ”jedna prevara jer se kukavički kriju Siniša Mali i Vesić iza javnih ličnosti koji neće biti ni odbornici”. On je dodao da je sramno što su javne ličnosti pristale da služe za maskiranje i da se prodaju zbog direktorskih mesta, legalizacije vikendica i čardaka.